Yves Salomon Conduit Street

London | 2018

The challenging existing layout within a listed building called for a carefully planned internal arrangement to make the most out of the long and partially narrow space. 

... read more read more

The interior architects introduced a circular shaped chamber at the entrance area and another curved lounge space at the rear to break up the elongated outline.

A spiral floor pattern composed of marbles and oak wood at the entrance transitions into large floor slabs of honed Corinthian marble.

The main space’s walls are dressed with a stone wainscot where alternating large marble panels from Travertine varieties and Onyx are intersected by thin brass strips and emphasized by concealed up-lights.

Interconnected with brass fins, the stepped ceiling at the front circular space slides into the main ceiling plane where knife-edge light coves achieve a floating effect.

The bespoke fixtures and  fittings rendered in brass and various marbles are one of the concept’s key features.

 

General Contractor: Portview Fit-Out

http://www.portview.co.uk

Architect of Record: Gancikov

http://www.gancikov.net

 

 

 


www.yves-salomon.com
show less show less
 

Yves Salomon Conduit Street

London | 2018

The challenging existing layout within a listed building called for a carefully planned internal arrangement to make the most out of the long and partially narrow space. 

... read more read more
www.yves-salomon.com

The interior architects introduced a circular shaped chamber at the entrance area and another curved lounge space at the rear to break up the elongated outline.

A spiral floor pattern composed of marbles and oak wood at the entrance transitions into large floor slabs of honed Corinthian marble.

The main space’s walls are dressed with a stone wainscot where alternating large marble panels from Travertine varieties and Onyx are intersected by thin brass strips and emphasized by concealed up-lights.

Interconnected with brass fins, the stepped ceiling at the front circular space slides into the main ceiling plane where knife-edge light coves achieve a floating effect.

The bespoke fixtures and  fittings rendered in brass and various marbles are one of the concept’s key features.

 

General Contractor: Portview Fit-Out

http://www.portview.co.uk

Architect of Record: Gancikov

http://www.gancikov.net

 

 

 


www.yves-salomon.com


show less show less
 
bienenstein concepts retail yvessalomon london 01
bienenstein concepts retail yvessalomon london 02
bienenstein concepts retail yvessalomon london 03
bienenstein concepts retail yvessalomon london 04
bienenstein concepts retail yvessalomon london 05
bienenstein concepts retail yvessalomon london 06
bienenstein concepts retail yvessalomon london 07
bienenstein concepts retail yvessalomon london 08
bienenstein concepts retail yvessalomon london 09
bienenstein concepts retail yvessalomon london 10
bienenstein concepts retail yvessalomon london 11
bienenstein concepts retail yvessalomon london 12
Photo credit: Rory Gardiner